Workshop Systemisch Coachen 11-10-2023

In deze workshop maak je kennis met het inzichtgevende effect van systemisch coachen en krijg je handvatten aangereikt in de coaching van jouw cliënt.

Door systemisch coachen kun je toegang krijgen tot informatie die veelal onbewust, of halfbewust, ligt opgeslagen in het systeem van de cliënt, waardoor er een nieuw perspectief ontstaat en daardoor ruimte voor inzicht en groei.

Werkwijze:
Het ochtendgedeelte zal bestaan uit:

Introductie in beweging in systemisch waarnemen, representeren en  het maken van een genogram en het bespreken hiervan.
Er is gelegenheid om te oefenen met het vragen stellen vanuit het systemische gedachtegoed, vanuit je lege midden, de houding van niet weten.

 

Na de lunch worden we meegenomen in de achtergrond van systemisch werk en de uitleg van de principes die van belang zijn in systemen.

En wat doe je als het niet goed loopt in een systeem.

 

Tenslotte zal er een instructie en demonstratie zijn van tafelopstellingen waar deelnemers elkaar begeleiden in een basis familieopstelling en oefenen met feitelijke zinnen en erkennende zinnen.

 

Doel:
Kennis te maken met systemisch coachen, weten van het ontstaan en de founders, en het  kunnen begeleiden van een tafelopstelling om inzicht te krijgen en dit gebruiken in een gesprek met de cliënt

Informatie trainer:

Anurag ten Klooster is, als een van de eerste mensen in Nederland opgeleid,  een ervaren opsteller sinds 1998, opgeleid in India en daarna in Belgie en Nederland door Bert Hellinger, door Sneh Victoria Snabel, Jan Jacob Stam en Bibi Schreuder, Matthias Varga von Kibed en Insa Sparrer en houdt ervan om je de basis bij te brengen, waaronder de klassieke manier van opstellen. Zij is oprichter en hoofdopleider van de academie voor leven.

Praktische informatie;

Locatie: Amsterdam (afhankelijk van het aantal deelnemers wordt de exacte locatie in Amsterdam nader bepaald).

Datum: 11 oktober

Tijd: 10:00 – 17:00 uur

Kosten LVPW leden € 145,00 (inclusief lunch)
Kosten niet leden € 155,00 (inclusief lunch)

 

Voor deze dag ontvang je een certificaat. LVPW heeft de bijscholingsdag geaccrediteerd met 10 punten. Het certificaat ontvang je naderhand digitaal.

Deel dit artikel

CLIËNT

Ben je op zoek naar een betrouwbare zorgaanbieder? En wil je weten of het vergoed wordt? Vind hier eenvoudig de juiste zorgaanbieder bij je in de buurt.

VERWIJZER

Krijg je als (huis)arts zoekvragen naar psychosociaal zorgverleners? Lees hier hoe we elkaar kunnen versterken.

PARTNER

Wil je een opleiding of scholing bij ons laten accrediteren of meer weten over onze samenwerkings­partners? Lees dan verder.