Accreditatie opleiding

LVPW heeft een beroepsprofiel opgesteld voor psychosociaal werkenden. Bij- en nascholing dienen gebaseerd te zijn op dit beroepsprofiel en op de daarin beschreven beroepscategorieën: psychosociaal hulpverlener, psychosociaal therapeut en psychosociaal trainer. Het beroepsprofiel is net als alle andere openbare regelingen hier te downloaden.

Aanvraag accreditatie opleidingsinstituut

Opleidingsinstituten kunnen workshops of korte cursussen laten valideren door LVPW. Gevalideerde scholing wordt op het besloten deel MijnLVPW geplaatst onder vermelding van het aantal toegekende punten. Registerleden kunnen die punten voor de met succes gevolgde scholing gebruiken voor hun licentie.

 

De aanvraag voor het laten accrediteren van scholing werkt als volgt:

  • Je kunt hier de aanvraag starten. De aanvraag wordt in behandeling genomen zodra de administratiekosten (€90,- en 25% korting bij meerdere aanvragen) zijn voldaan. Je ontvangt naderhand de factuur.
  • Na positieve beoordeling door de validatiecommissie volgt accreditatie. De aanvrager ontvangt een schriftelijke bevestiging en houdt contact met de validatiecommissie.
    Bij een negatieve toets ontvangt de aanbieder een advies voor aanpassing.
  • Voor het behoud van accreditatie wordt jaarlijks €60,- in rekening gebracht. Ook daarvoor geldt 25% korting bij meerdere accreditaties. De accreditatie loopt na 5 jaar af en wordt niet automatisch verlengd. LVPW behoudt zich het recht voor de accreditatie in te trekken wanneer de actuele situatie niet meer conform de aanvraag is.
  • LVPW zorgt voor vermelding op MijnLVPW met een link naar de aanvrager.

 

Geheimhouding

LVPW gebruikt de verstrekte gegevens alleen voor de toetsingsprocedure en stelt dit niet aan derden ter beschikking.

Deel dit artikel

CLIËNT

Ben je op zoek naar een betrouwbare zorgaanbieder? En wil je weten of het vergoed wordt? Vind hier eenvoudig de juiste zorgaanbieder bij je in de buurt.

VERWIJZER

Krijg je als (huis)arts zoekvragen naar psychosociaal zorgverleners? Lees hier hoe we elkaar kunnen versterken.

PARTNER

Wil je een opleiding of scholing bij ons laten accrediteren of meer weten over onze samenwerkings­partners? Lees dan verder.