Wat doet de LVPW?

De Landelijke Vereniging voor Psychosociaal Werkenden (LVPW) is opgericht in 1995 en is een onafhankelijke beroepsvereniging voor professionals in het psychosociale werkveld.

LVPW wil de kwaliteit en deskundige hulpverlening van de leden uitstralen en hun belangen behartigen. De leden zijn geregistreerd in ons beroepsregister dat door vele zorgverzekeraars wordt erkend. Leden moeten een collectieve beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten en ontvangen gratis Psychosociaal Digitaal.

 

Psychosociaal werk

De psychosociaal zorgaanbieder ondersteunt en begeleidt personen bij situaties die ze als ongewenst, ongemakkelijk, pijnlijk of frustrerend ervaren. De zorgaanbieder helpt de cliënt om de hulpvraag inzichtelijk te krijgen, leert de cliënt om te gaan met bestaande problemen en bevordert daarmee het herstel en het geestelijk en emotioneel welbevinden van de cliënt.
Het uitgangspunt is dat de cliënt onlosmakelijk verbonden is met zijn/haar maatschappelijke context, wat ook terugkomt in de benadering van de zorgaanbieder.
Psychosociale problemen kunnen zich voordoen in de vorm van psychische problematiek (zoals stemmingsproblemen, laag zelfbeeld, angst, onzekerheid, nervositeit, onrust, irritatie, stress) maar ook in de vorm van gezins- en relatieproblemen, rouw, eenzaamheid en identiteitsproblemen.

 

Waarom lid worden?

Ben je een professional in psychosociale hulpverlening en heb je kwaliteit hoog in het vaandel? Je kunt lid worden als je een psychosociale of vergelijkbare opleiding op minimaal HBO-niveau met succes hebt afgerond, aangevuld met een erkende opleiding in het eigen psychosociale werkveld. Er zijn diverse lidmaatschappen.

Ook zijn wij op zoek naar begunstigers; iedereen die LVPW wil steunen met een bijdrage.

Lid: “omdat wij aan een half woord genoeg hebben…”

 

Deel dit artikel

CLIËNT

Ben je op zoek naar een betrouwbare zorgaanbieder? En wil je weten of het vergoed wordt? Vind hier eenvoudig de juiste zorgaanbieder bij je in de buurt.

VERWIJZER

Krijg je als (huis)arts zoekvragen naar psychosociaal zorgverleners? Lees hier hoe we elkaar kunnen versterken.

PARTNER

Wil je een opleiding of scholing bij ons laten accrediteren of meer weten over onze samenwerkings­partners? Lees dan verder.