Online training Het verdwenen zelf

Aanleiding
Emotionele en psychische mishandeling komt veel voor en heeft ernstige gevolgen. Het is tegelijkertijd nauwelijks tastbaar voor cliënten en het is als behandelaar vaak moeilijk te herkennen.

Stichting ‘Het verdwenen zelf’ zet zich in voor mensen die te maken hebben (gehad) met psychische en emotionele mishandeling.

Naast begeleiding door coaches, therapeuten en het verstrekken van informatie door middel van boeken en sociale media, ook door het geven van trainingen.

Voor de training voor professionals die al verscheidene jaren wordt aangeboden, is er nu een online versie ontwikkeld. Het vergroten van expertise rond deze complexe problematiek is belangrijk.

Inhoud

Cliënten hebben vaak forse psychische problemen, zonder een duidelijk inzicht in de achtergrond van hun symptomen. Des te meer reden om als therapeut hierover kennis op te bouwen. Onze interactieve online training voor professionals biedt kennis, inzichten en handvatten in het gedrag van slachtoffers en plegers en de dynamiek tussen hen.

Na de training ben je in staat om de signalen en symptomen van emotionele mishandeling te herkennen. Je krijgt handvatten om zowel met slachtoffers als plegers om te gaan. Je leert om zoveel mogelijk je autonome positie te behouden en te kunnen blijven onderzoeken waar je mee te maken hebt zonder dat je wordt beïnvloed.

Informatie
De training is SKB en POH-GGZ geaccrediteerd en vindt plaats in relatief kleine groepen (maximaal 15 deelnemers) gedurende 1 dagdeel. De training wordt verzorgd door twee ervaren trainers. De twee eerstvolgende trainingen worden aangeboden op vrijdagochtend 23 april, van 9:00-13:30 uur, en op woensdagochtend 19 mei van 9:00-13:30 uur.

 

Deel dit artikel

CLIëNT

Ben je op zoek naar een betrouwbare zorgaanbieder? En wil je weten of het vergoed wordt? Vind hier eenvoudig de juiste zorgaanbieder bij je in de buurt.

VERWIJZER

Krijg je als (huis)arts zoekvragen naar psychosociaal zorgverleners? Lees hier hoe we elkaar kunnen versterken.

ZORGaanbieder

Ben je op zoek naar een actieve beroepsvereniging en wil je je verder ontwikkelen? Lees dan verder en kijk of je kunt aansluiten bij onze leden.

PARTNER

Wil je een opleiding of scholing bij ons laten accrediteren of meer weten over onze samenwerkings­partners? Lees dan verder.