Literatuur voor en door LVPW-leden

Boek: Het bevuilde nest

‘Het bevuilde nest’ is geschreven door collega José Al. Zij heeft zich als Psychosociaal Therapeut gespecialiseerd in psychotrauma. Het boek gaat over generationeel en vroegkinderlijk trauma – in de hogere sociaal maatschappelijke klasse – wat vaak verborgen ligt in onze maatschappij. In ‘Het bevuilde nest’ belicht zij de specifieke sfeer van het opgroeiende kind in een gezin waarin door beide ouders incest gepleegd wordt. Binnen haar dagelijkse praktijk  in de psychotraumahulpverlening is er een onderbelichte groep slachtoffers naar voren gekomen die zij in dit boek centraal stelt. Het zijn mensen met vaak onzichtbare breuken die ze vanaf hun vroege kindertijd met zich meedragen, omdat ze geen veiligheid ervaren hebben binnen het eigen gezin.

 

Zij wil een maatschappelijke bijdrage leveren aan een ruimere bewustwording van misbruik en geweld dan wat doorgaans in de samenleving, literatuur en media naar buiten komt. Maar zij kan dit niet alleen, daar zijn betrokken collega’s voor nodig. Wat zij collegiaal wil aanbieden, is dat alle collega’s die lid zijn van de LVPW het boek met 50% korting kunnen bestellen. Zij hoopt dan ook dat de boekuitgave doorwerkt als een steen die je in het water gooit. Dat we met een ruimere blik om ons heen durven kijken. Voorbij onze blinde vlekken, zodat het misbruikte kind niet onzichtbaar blijft.

 

‘Het bevuilde nest’ is een boek dat de samenleving uitnodigt om met een meer open blik de wereld in te kijken, ver voorbij de grenzen van het heilige huisje waarin een gezin de hoeksteen van de samenleving is. Een boek dat erkenning geeft aan (voormalige) slachtoffers (en hun partners!) en inzichten verdiept voor elke (toekomstige) therapeut. Het boek is te bestellen via: www.dewegnaarbinnen.nl en geef bij de bestelling aan dat je LVPW lid bent.

Deel dit artikel

ZORGaanbieder

Ben je op zoek naar een actieve beroepsvereniging en wil je je verder ontwikkelen? Lees dan verder en kijk of je kunt aansluiten bij onze leden.

CLIëNT

Ben je op zoek naar een betrouwbare zorgaanbieder? En wil je weten of het vergoed wordt? Vind hier eenvoudig de juiste zorgaanbieder bij je in de buurt.

 

PARTNER

Wil je een opleiding of scholing bij ons laten accrediteren of meer weten over onze samenwerkings­partners? Lees dan verder.

 

VERWIJZER

Krijg je als (huis)arts zoekvragen naar psychosociaal zorgverleners? Lees hier hoe we elkaar kunnen versterken.