Introductie in de neuropsychologie 04.02.2022

Deze interessante workshop wordt georganiseerd door LVPW en gegeven door Patricia Bakvis, neuropsycholoog

Inhoud en doel
De neuropsychologie bestudeert de relatie tussen hersenen en gedrag. Naast een stuk theorie is de insteek van de workshop praktisch en beoogt een kennismaking met de neuropsychologie en  bruikbare handvatten in de klinische praktijk te bieden.

De korte introductie over de anatomie van het brein wordt gevolgd door een uitleg over de verschillende cognitieve domeinen. Hierna staat het neuropsychologische onderzoek (NPO; vnl. binnen de ggz) centraal. Vraagstelling, indicatiestelling en opbouw NPO komen aan bod, en je ondergaat zelf een korte neuropsychologische test. De workshop biedt handvatten hoe je neuropsychologische testresultaten in de klinische praktijk globaal kunt lezen om bijv. een onderscheid te maken tussen een normale en een afwijkende informatieverwerking. Ook worden er globale adviezen gegeven hoe bejegening af te stemmen op cognitieve tekorten. Tot slot is er ruimte om zelf een cognitieve screener af te nemen en te interpreteren, alsook voor casuïstiek.

Wijze van verwerken
Interactieve kennisoverdracht in de vorm van een presentatie. Een korte ervaringsgerichte oefening om te ervaren hoe het is om een neuropsychologische test te ondergaan. En tot slot gaat men zelf aan de slag met een cognitieve screener en is er ruimte voor het bespreken van casuïstiek.

 

Wat levert de workshop je op?

Je hebt kennis opgedaan over de verschillende cognitieve domeinen en hoe tekorten in deze domeinen kunnen resulteren in gedragsproblemen. Ook heb je wat praktische handvatten aangereikt gekregen hoe hiermee om te gaan in de praktijk.

 

Praktische informatie:
Datum: 4 februari 2022. Als de bijeenkomst door RIVM maatregelen niet fysiek kan doorgaan, wordt naar een andere datum gezocht. De workshop wordt dus NIET online aangeboden

Tijd: 09:30 – 16:30 uur
Aantal scholingspunten: 10, PSBK geaccrediteerd.
Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 20
Locatie: nog niet bekend; ergens centraal in het land. Wie zich inschrijft krijgt zo snel mogelijk bericht over de locatie

Kosten: Leden LVPW: € 145,00; niet-leden: € 155,00

Deel dit artikel

CLIëNT

Ben je op zoek naar een betrouwbare zorgaanbieder? En wil je weten of het vergoed wordt? Vind hier eenvoudig de juiste zorgaanbieder bij je in de buurt.

VERWIJZER

Krijg je als (huis)arts zoekvragen naar psychosociaal zorgverleners? Lees hier hoe we elkaar kunnen versterken.

ZORGaanbieder

Ben je op zoek naar een actieve beroepsvereniging en wil je je verder ontwikkelen? Lees dan verder en kijk of je kunt aansluiten bij onze leden.

PARTNER

Wil je een opleiding of scholing bij ons laten accrediteren of meer weten over onze samenwerkings­partners? Lees dan verder.