Het LVPW lidmaatschap voelde als erkenning

De Landelijke Vereniging voor Psychosociaal Werkenden telt meer dan 250 therapeuten. Al die therapeuten zijn uniek en hebben hun eigen verhaal over wat ze doen, wat ze beweegt en waarom ze lid zijn geworden van LVPW. Eén van deze therapeuten is Bien Sterker. Ze heeft sinds 2013 een praktijk in Zeewolde, waar ze uitkijkt over het Veluwemeer.

 

 

 

“Een goede vriendin van mij deed de opleiding psychosociaal therapeut en ik mocht haar klankbord zijn. Dat ging me zo goed af, dat ze mij aanspoorde om ook die vierjarige opleiding te gaan doen. Daar ben ik haar nog altijd dankbaar voor. Het was alsof alles op z’n plek viel. Ik was nauwelijks met de opleiding begonnen of ik had al mijn eerste cliënten. In 2013 heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel: Bien Sterker, luisteren naar je bron.

 

ACT en EFT

Inmiddels ben ik ook ACT-therapeut en EFT-therapeut. ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Acceptatie staat hierin centraal. Heb je bijvoorbeeld een bepaalde angst, dan ga je niet die angst wegnemen. Angst is functioneel. Je brein is gericht op veiligheid en angst behoedt je voor onveilige situaties. Je moet leren om die angst te accepteren en hoe je ermee om kunt gaan. Bij Emotional Focused Therapy draait het om het leren herkennen van triggers. Een bepaalde waarneming brengt een reactie bij je teweeg die is gebaseerd op ervaringen uit het verleden. EFT is gebaseerd op de hechtingtheorie.

 

Relatietherapie
Ik behandel allerlei klachten en problemen. Op jaarbasis behandel ik ongeveer 150 cliënten. Mijn jongste cliënt is veertien, maar ik krijg ook hoogbejaarde mensen in mijn praktijk. Verlies en rouw zijn bijvoorbeeld thema’s die bij ouderen vaak spelen. Sinds kort verzorg ik ook relatietherapie. Ik denk dat mijn persoonlijkheid en ervaring er samen voor zorgen dat koppels zich veilig voelen bij mij. Ik heb nu zes koppels geholpen en vind het enorm waardevol wat ik voor ze kan betekenen.

LVPW-lidmaatschap
Mijn cliënten komen vooral via Google bij mij terecht. Mond-tot-mond reclame werkt vooral bij jongeren. Volwassenen en ook verwijzers maken gebruik van Google. ACT en EFT zijn zoektermen waarop ik goed word gevonden. Het LVPW-lidmaatschap helpt me daarbij. Als mensen op mijn website komen, draagt het lidmaatschap bij aan het vertrouwen. Daarnaast zijn de risico’s met betrekking tot beroepsaansprakelijkheid door het LVPW-lidmaatschap verzekerd. En een aantal cliënten dat een aanvullende zorgverzekering heeft, krijgt een consult voor een deel vergoed.

 

Erkenning
Ik weet nog wat het voor mezelf betekende toen ik in 2020 lid werd van LVPW. Het was een erkenning voor wat ik had bereikt. Ik had alle benodigde diploma’s gehaald en dit was de bekroning. Het zegt veel over mezelf. Ik ben opgegroeid met de overtuiging dat ik niet slim genoeg was om te leren. Ik heb talloze baantjes gehad en heb jarenlang in het buitenland doorgebracht. Nu ben ik 61 en heb ik ruim tien jaar mijn eigen praktijk. Ik ben nog lang niet klaar. Ik wil me blijven ontwikkelen en anderen helpen. Met dit werk kan ik nog jaren vooruit.”

Deel dit artikel

CLIËNT

Ben je op zoek naar een betrouwbare zorgaanbieder? En wil je weten of het vergoed wordt? Vind hier eenvoudig de juiste zorgaanbieder bij je in de buurt.

VERWIJZER

Krijg je als (huis)arts zoekvragen naar psychosociaal zorgverleners? Lees hier hoe we elkaar kunnen versterken.

PARTNER

Wil je een opleiding of scholing bij ons laten accrediteren of meer weten over onze samenwerkings­partners? Lees dan verder.