Geplande workshops 2023

Beste leden,

Het programma voor 2023 staat in de steigers. Hierbij alvast de data van de geplande trainingen, zodat je deze in je agenda kunt reserveren! Houd de website en nieuwsbrief in de gaten wanneer je je wilt aanmelden.

 

4 maart

Personal Storytelling voor Professionals door Annette Filippo

Ben je ook benieuwd hoe je met een beeldend verhaal de zingevingsvraag van je cliënt kunt verhelderen? Wil je leren hoe je methodisch iemands Levensloop kunt benaderen zodat diegene weer zin in de toekomst krijgt?
Deze bijscholing draait precies om dat effect van storytelling.
Je gaat op verkenning in je eigen levensloop op een manier die je direct met je (volwassen) cliënten kunt toepassen. Aan de hand van een beeldend levensverhaal zet je een zelfgekozen scène uit je leven in een nieuw daglicht. Hierdoor wordt zichtbaar hoe jij – en ieder ander – op eigen wijze zin geeft aan relaties, werk en leven.

 

9 juni

Overdracht en tegenoverdracht door Anita de Nennie

Anita neemt je mee in de wereld van overdracht en tegenoverdracht. Je leert begrijpen hoe deze mechanismen werken; je krijgt inzicht in je eigen patronen en die van je cliënten en je ziet hoe je jezelf kunt bevrijden van tegenoverdracht van anderen.

 

16 of 23 september

Kind en scheiding door Claudia Hass

Deze dag wordt verzorgd door Claudia Hass, die binnen de eigen praktijk Claud Coaching & Kids  al jaren haar kennis en ervaring inzet bij het begeleiden en behandelen van kinderen en ouders rondom het onderwerp rouw en verlies.

In deze training leer je op een speelse, laagdrempelige en sensitieve wijze te werken met kinderen bij scheiding volgens de Sloompje Slak®, het gebroken huis methode.

Binnen de Sloompje Slak® methode richten we ons op het opsporen van onverwerkte emoties en/of andere onderliggende oorzaken die verband houden met de scheiding en tot uiting komen in problemen en/of probleemgedrag bij het kind. Je helpt kind en ouder om de scheiding te hanteren en sterkt hen in hun rol als (kind van) gescheiden ouders.

Deel dit artikel

CLIËNT

Ben je op zoek naar een betrouwbare zorgaanbieder? En wil je weten of het vergoed wordt? Vind hier eenvoudig de juiste zorgaanbieder bij je in de buurt.

VERWIJZER

Krijg je als (huis)arts zoekvragen naar psychosociaal zorgverleners? Lees hier hoe we elkaar kunnen versterken.

PARTNER

Wil je een opleiding of scholing bij ons laten accrediteren of meer weten over onze samenwerkings­partners? Lees dan verder.