Crohn en colitis ulcerosa

LVPW beschikt over zorgaanbieders die gespecialiseerd zijn in de gevolgen van de ziekte van Crohn (colitis ulcerosa) en hoe patiënten en hun familieleden daarmee om kunnen gaan. Zij kunnen u helpen de balans te (her)vinden tussen wat de ziekte van u vraagt en hoe u uw leven wilt leiden.

De ziekte van Crohn, colitis ulcerosa en short bowel: het zijn grillige ziektes die niet alleen jouzelf maar ook je naasten treffen en soms emotionele klachten veroorzaken. Sommige mensen zijn boos of voelen zich machteloos. Of je hebt het gevoel dat je bij niemand terecht kunt. Geen fijn gevoel. Weet dat je niet alleen staat. Een gesprek met een ervaringsdeskundige kan helpen, maar soms heb je behoefte aan iemand die professioneel naast je gaat staan en hulp biedt. Bijvoorbeeld een psychosociaal therapeut.

 

De Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden (LVPW) en Crohn & Colitis NL zijn een samen-werkingsrelatie aangegaan om te delen in elkaars kennis waarbij therapeuten van de LVPW jaarlijks een training volgen zodat zij specifieke kennis hebben van chronische darmziektes zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Hierdoor weten zij tegen welke problemen, frustraties en onzekerheden jij mogelijk aanloopt.

Crohn & Colitis NL is er voor mensen met chronische darmziektes, zoals de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, short bowel en andere darmontstekingen. Crohn & Colitis NL wil meer
(h)erkenning en begrip voor deze aandoeningen en de gevolgen daarvan. Je kunt bij Crohn & Colitis NL terecht voor betrouwbare en onafhankelijke informatie en voor advies. Ook bieden zij mogelijkheden om jouw ervaringen te delen en in contact te komen met anderen.

 

Klik hier voor de folder.

Deel dit artikel

CLIËNT

Ben je op zoek naar een betrouwbare zorgaanbieder? En wil je weten of het vergoed wordt? Vind hier eenvoudig de juiste zorgaanbieder bij je in de buurt.

VERWIJZER

Krijg je als (huis)arts zoekvragen naar psychosociaal zorgverleners? Lees hier hoe we elkaar kunnen versterken.

PARTNER

Wil je een opleiding of scholing bij ons laten accrediteren of meer weten over onze samenwerkings­partners? Lees dan verder.