Crohn en colitus ulcerosa

LVPW beschikt over zorgaanbieders die gespecialiseerd zijn in de gevolgen van de ziekte van Crohn (colitis ulcerosa) en hoe patiënten en hun familieleden daarmee om kunnen gaan. Zij kunnen u helpen de balans te (her)vinden tussen wat de ziekte van u vraagt en hoe u uw leven wilt leiden.

De ziekte van Crohn, colitis ulcerosa en short bowel: het zijn grillige ziektes die soms emotionele klachten veroorzaken. Misschien voel je je onzeker of somber. Of je hebt het gevoel dat je bij niemand terecht kunt. Sommige mensen zijn boos of voelen zich machteloos. Geen fijn gevoel. Weet dat je niet alleen staat. Een gesprek met een ervaringsdeskundige kan helpen, maar soms heb je behoefte aan iemand die professioneel naast je gaat staan en hulp biedt. Bijvoorbeeld een psychosociaal therapeut.

 

LVPW en de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) zijn een samenwerkingsrelatie aangegaan om te delen in elkaars kennis waarbij therapeuten van de LVPW jaarlijks een training volgen zodat zij specifieke kennis hebben van chronische darmziektes zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Hierdoor weten zij tegen welke problemen, frustraties en onzekerheden jij mogelijk aanloopt.

De Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) is er voor mensen met chronische darmziektes, zoals de ziekte van Crohn, colitis ul- cerosa, short bowel en andere darmontstekingen. De CCUVN wil meer (h)erkenning en begrip voor de aandoening en de gevolgen daarvan. Je kunt bij de CCUVN terecht voor betrouwbare en onafhankelijke informatie en voor advies. Ook bieden zij mogelijkheden om ervaringen te delen en in contact te komen met anderen.

 

Klik hier voor de folder.

Deel dit artikel

ZORGaanbieder

Ben je op zoek naar een actieve beroepsvereniging en wil je je verder ontwikkelen? Lees dan verder en kijk of je kunt aansluiten bij onze leden.

CLIëNT

Ben je op zoek naar een betrouwbare zorgaanbieder? En wil je weten of het vergoed wordt? Vind hier eenvoudig de juiste zorgaanbieder bij je in de buurt.

 

PARTNER

Wil je een opleiding of scholing bij ons laten accrediteren of meer weten over onze samenwerkings­partners? Lees dan verder.

 

VERWIJZER

Krijg je als (huis)arts zoekvragen naar psychosociaal zorgverleners? Lees hier hoe we elkaar kunnen versterken.