Workshop Schema-coaching 14-3-2020

Schema-Coaching helpt mensen lastige gevoelens en gedragspatronen te veranderen, zodat gewenste werk- en levensdoelen bereikbaar zijn. Gevoel, gezond verstand, en gedrag komen in balans.

Workshop Schema-coaching (PSBK-workshop)

Trainer: Coen Horstman, Klinisch psycholoog, psychotherapeut, opleider/supervisor cognitieve gedragstherapie en schematherapie.

 

Inhoud Workshop

Schema-coaching is een integratieve vorm van coaching, waarin inzichten en interventies zijn opgenomen vanuit de leertheorie, de cognitieve theorie, de client-centered theorie, de pychodynamische theorie, en de hechtingstheorie.

Schema’s zijn generalisaties van kennis, gevormd door herhaalde ervaringen en de manier waarop daar betekenis aan wordt gegeven. Functionele schema’s zijn adaptieve overtuigingen die een realistische inschatting van ervaringen ondersteunen. Disfunctionele schema’s daarentegen verwijzen naar mal-adaptieve overtuigingen van de persoon over zichzelf, de ander en de wereld om zich heen. Deze disfunctionele opvattingen staan gezond en bewust functioneren in de weg. Dit geldt voor het functioneren in het persoonlijke leven, en in het werkzame leven inclusief de prestaties die op het werk worden geleverd.

Het eerste doel van schema-coaching is bewustwording van eigen patronen van denken, ervaren en handelen. Vervolgens wordt gewerkt aan het verminderen van de kracht van disfunctionele schema’s, en gezond functioneren versterken.

 

Begeleidingsvorm

Presentatie van theorie, afgewisseld met ervaringsgerichte oefeningen om te leren hoe emotionele kernbehoeften worden vervuld en disfunctionele schema’s worden teruggedrongen. Door middel van gedragsoefeningen wordt geleerd hoe gezond gedrag wordt versterkt.

 

Wat levert de workshop je op?

Je hebt geleerd wat de theoretische basisprincipes van Schema-coaching zijn. Je hebt kennis gemaakt met ervaringsgerichte oefeningen en gedragsoefeningen.

 

Praktische informatie

Locatie: Zalencentrum Vredenburg 19, Vredenburg 19, 3511 BB Utrecht

Route: https://www.vergadercentrumvredenburg.nl/route/

Datum: zaterdag 14 maart 2020

Tijd: 09:30 tot 16:30 uur (9.15 uur inloop; 09:30 uur start)

Kosten LVPW leden: € 145,-

Kosten niet leden: € 155,-

Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen.

Voor deze dag ontvang je een certificaat. De LVPW heeft de bijscholingsdag geaccrediteerd met 10 punten. De workshop voldoet aan de PLATO eindtermen voor PSBK.

Het certificaat ontvang je naderhand digitaal.

Indien je dieetwensen hebt, verzoeken wij je dit ook door te geven.

Deel dit artikel

ZORGaanbieder

Ben je op zoek naar een actieve beroepsvereniging en wil je je verder ontwikkelen? Lees dan verder en kijk of je kunt aansluiten bij onze leden.
 

CLIëNT

Ben je op zoek naar een betrouwbare zorgaanbieder? En wil je weten of het vergoed wordt? Vind hier eenvoudig de juiste zorgaanbieder bij je in de buurt.

 

PARTNER

Wil je een opleiding of scholing bij ons laten accrediteren of meer weten over onze samenwerkings­partners? Lees dan verder.

 

VERWIJZER

Krijg je als (huis)arts zoekvragen naar psychosociaal zorgverleners? Lees hier hoe we elkaar kunnen versterken.