Begeleiden bij trauma-seksualiteit – een kennismaking – 4 november 2022

Door Jantine den Uijl en Maarten van Dijk

Seksueel misbruik (en alle andere vormen van seksueel, emotioneel en fysiek geweld) brengen enorme schade toe aan het leven van een mens. De gevolgen zijn zeer traumatisch en destructief. Binnen de reguliere behandeling wordt op veel manieren gewerkt met deze problematiek. Vaak wordt verwezen naar bijvoorbeeld EMDR. Echter, de symptomen moeten niet worden aangepakt maar de onderliggende schade. We noemen dit ‘het schadeprofiel’. Het schadeprofiel ontstaat in het 1e moment van misbruik. Het maakt hiervoor dus niet uit of je één of meerdere keren bent misbruikt. P.J. Schouten heeft als
ervaringsdeskundig drama-psychotherapeut een hele nieuwe aanpak ontwikkeld om slachtoffers verder te helpen. De trainers werken met deze aanpak en putten daarnaast uit andere bronnen zoals de literatuur van Bessel van der Kolk, Peter Levine en anderen. Zij werken veelvuldig met slachtoffers én daders in de praktijk, zowel individueel als in groepsverband.

 

Hier lees je meer over deze workshop.

Deel dit artikel

CLIËNT

Ben je op zoek naar een betrouwbare zorgaanbieder? En wil je weten of het vergoed wordt? Vind hier eenvoudig de juiste zorgaanbieder bij je in de buurt.

VERWIJZER

Krijg je als (huis)arts zoekvragen naar psychosociaal zorgverleners? Lees hier hoe we elkaar kunnen versterken.

PARTNER

Wil je een opleiding of scholing bij ons laten accrediteren of meer weten over onze samenwerkings­partners? Lees dan verder.